8 tips kanggo perawatan gigi saben dinane

2020/11/16

1. Pilih sikat untu sing bener banjur sikat untu sing bener
Nggunakake sikat untu sing alus kanggo sikat untu sampeyan bakal nyebabake tekanan untu, sing nyebabake kegagalan efek proteksi enamel untu (sing nyebabake sensitivitas untu lan kavitasi), lan kerusakan permen karet. Kosok baline, nggunakake sikat untu sing alus bisa nglindhungi enamel kanthi apik. Disaranake ngresiki untu kanthi cara scrubbing bunder saben dina, lan wektu paling apik yaiku rong menit. Mula, nalika tuku sikat untu, priksa manawa kudu tliti sadurunge dituku.

2. Gunakake odhol sing pas
Saiki, ana macem-macem pasta gigi ing pasar, kalebu pasta gigi kalsium lan pasta gigi fluoride. Nanging nyatane, sing paling penting kanggo nglindhungi untu yaiku fluorida. Sing diarani pasta gigi sing ngemot nutrisi liyane ora mung ora apik kanggo kesehatan gigi, nanging uga bisa ngrusak enamel untu nalika digunakake kanthi ora cocog lan nyebabake degradasi permen karet.

3. Sering asring digunakake gigi kanggo ngresiki untu
Bakteri sing isih ana ing celah ing antarane untu bisa gampang nggawe plak sawise akumulasi sing suwe. Iki minangka pelaku sing nyebabake pembusukan untu lan penyakit periodontal. Disaranake nggunakake benang gigi paling ora sepisan saben dina kanggo mbantu ngilangi plak sing didhelikake ing untune. Bocah-bocah wadon bisa nyelehake sepotong flos untu utawa peralatan mandi liyane ing tas kosmetik kanggo nggampangake reresik kapan wae, ing endi wae, lan ngrawat kesehatan gigi.

4. Aja noda panganan
Enamel ing untune kaya spons, sing gampang nyedhot pigmen sing digawa ing macem-macem panganan, kayata kopi, cola, anggur abang lan liya-liyane. Yen untu ora diresiki ing wektu sawise mangan, gampang akumulasi pigmen, lan sawise pirang-pirang wektu, gigi kasebut bakal nemplek ing ndhuwur untune, dadi untu katon surem lan kuning tuwa.

5. Mangan sehat
Ing urip saben dinane, sajrone sampeyan mangan, utamane panganan sing ngemot gula lan pati, bakteri ing tutuk bakal diowahi dadi asam organik kanggo nyerna panganan. Perlu dielingi yen asam organik iki uga bisa nyerang untu lan nyebabake bosok. Disaranake mangan sawetara woh-wohan utawa mamah permen karet tanpa gula sawise mangan, kanthi efektif mbantu nyingkirake bakteri ing tutuk lan ora nyebabake penyakit lisan.

6. Mangan panganan sing kurang angel
Saiki akeh wong seneng mangan panganan sing atos, kayata es batu, permen keras, kenari, lsp. Amarga rasane enak lan kenyel. Kasunyatane, mangan panganan sing mateng kanthi moderat iku apik banget kanggo kesehatan gigi. Sampeyan bisa entuk efek untu sing sehat kanthi cara ngunyah terus-terusan, nanging yen kakehan, bakal gampang ngrusak permen karet lan nyebabake cilaka kanggo untu.

7. Priksa kebersihan lisan
Gusi getihen lan ambegan ora enak minangka gejala penyakit permen karet. Supaya ora nyenengake amarga ambegan ora enak, sampeyan bisa ngombe akeh banyu, cangkeme tetep lembab (banyu lan saliva bisa nyegah pertumbuhan bakteri), lan asring nggunakake spatula kanggo mbusak bakteri ing lapisan ilat. Minangka gejala permen karet sing getihen, sampeyan bisa njupuk cara sikat lan flossing sing bener kanggo ngresiki tartar. Yen kondhisi ora apik sawise sawetara wektu, sampeyan kudu golek dhokter kanthi cepet.

8. Cuci untu kanthi rutin
Yen sampeyan pengin duwe untu sing sehat lan apik, disaranake sampeyan menyang klinik untu kanggo ngresiki untu paling ora kaping pindho saben taun. Sawetara wong mikir, ora padha ngresiki ing omah? Pemikiran iki salah banget. Reresik saben dina ora bisa ditindakake, nanging kabeh alat kasebut diwatesi lan ora bisa ngresiki permen karet.