Apa flos gigi nggawe celah ing antarane untu luwih gedhe?

2020/11/16

Apa flos gigi nggawe celah ing antarane untu luwih gedhe?
Sawetara wong mikir yen flos untu pindhah dawa ing antarane untu, bakal nambah untu lan mengaruhi tampilan. Ing babagan iki, para ahli nerangake.
Ana membran tipis banget ing antarane oyot lan balung, sing diarani ligamen periodontal. Elastis, padha karo penyerap kejut lan spring ing rongga lisan, lan duwe efek buffering. Nalika flos gigi dipasang ing antarane untu, celah fisiologis bakal digawe. Ing kisaran elastis ligamen periodontal, celah kasebut ilang sawise flos gigi dijupuk. Amarga bantal ligamentum periodontal, flossing ora bakal nggawe jurang ing antarane untu luwih gedhe.
Floss gigi duwe bentuk sing rata lan kandel tipis. Iki dirancang miturut jurang alami ing antarane untu lan ora bakal nambah jurang kasebut. Ing negara-negara sing flos gigi asring banget, kedadeyan caries gigi lan periodontitis saya mudhun.
Tips:
Flossing bisa digunakake ing wayah wengi sadurunge turu. Yen panggunaan saben dinane ora dijamin, bisa diresiki loro utawa telung dina utawa seminggu sepisan. Sanalika, saben waos kudu diresiki sabisane.

Cara nggunakake flos untu
Floss gigi kasusun saka pirang-pirang filamen filen nilon sing apik. Cara panggunaan khusus yaiku:
1. njupuk floss gigi 15-20cm lan dasi loro kasebut kanggo nggawe gelung.
2. Kencengi loop nganggo driji indeks lan jempol tangan loro. Jarak antarane driji loro yaiku 1-1.5cm. Lulus sepotong flos gigi iki liwat area kontak ing antarane rong untu, kanthi tumindak ndeleng. Aja kakehan meksa supaya ora ngrusak permen karet.
3. Tutup flos gigi ing gulu ing sisih sisih permukaan waos lan bungkus kanthi bentuk C. Floss gigi cedhak karo permukaan untu lan mlebu ing sangisore wates gingival. Bola-bali gosok munggah lan mudhun kanggo mbusak plak ing permukaan waos. .
4. Baleni kaping 4-5 kanggo saben lumahing waos. Banjur bungkus floss ing permukaan untu liyane ing jurang sing padha lan baleni tumindak ing ndhuwur.
5. Sawise nyopot tondo pengeling eling ing area, tutuk banyu nganggo banyu kanggo mbilas plak sing wis dikeruk.

Mupangate nggunakake flos untu
Munculé benang untu ing pasar bisa diarani revolusi anyar kanthi cara ngresiki untu. Ewonan wong wis entuk manfaat akeh, ngatasi masalah penyakit gigi, njaga kesehatan periodontal, lan nyuda penyakit penyakit gigi. penyakit liyane. Floss gigi saiki digunakake ing negara maju. Minangka kabutuhan saben dinane sing penting kanggo masarakat plancongan ing omah. Nggunakake flos gigi kanggo ngresiki untu sawise mangan kaya ngumbah tangan sadurunge mangan lan nyukur garam sawise mangan. Program sing penting banget ing urip.
Floss gigi lan jantung katon ora relevan, nanging ora kaya ngono. Miturut "Daily Mail" Inggris sing dilaporake tanggal 6 November, penyakit gigi ora kalah mbebayani tumrap jantung tinimbang hiperlipidemia. Nggunakake floss gigi bisa nyegah penyakit oral lan nyuda resiko penyakit jantung lan stroke. Kanggo tujuan kasebut, ahli tuwa Amerika Michael Roizen malah negesake manawa nggunakake flos gigi saben dina bisa nggawe sampeyan urip luwih 6,4 taun. Ditemokake kanthi klinis manawa wong sing asring nandhang pulpitis lan periodontitis ngalami penyakit jantung sing saya tambah. Iki amarga infeksi pulp gigi lan jaringan periodontal bisa nyebabake racun bakterial mlebu sistem sirkulasi getih, lan pungkasane nggawe atimu "tersirat".
Yen dibandhingake karo tusuk gigi, amarga tusuk gigi luwih kenthel lan ora bisa nembus ing untune, efek reresik saya suda banget. Floss gigi kanthi efektif bisa ngilangi residu ing antarane untu lan plak ing permukaan untu sing jejer. Sayange, wong Tionghoa arang duwe kebiasaan nggunakake flos untu.

Kerugian nggunakake flos untu
Yen ora ditindakake kanthi bener, flossing bisa nyebabake luwih cilaka tinimbang sing apik. Nanging, ora gampang nggunakake flos untu kanggo ngresiki untu. Sampeyan mbutuhake tangan sing fleksibel lan kuwat supaya bisa dimanipulasi ing cangkem, utamane ing mburi cangkem. Umume wong ora bisa ngendhaleni. Pancen ora ana sing ngilangi plak, luwih becik ujar manawa umume wong mung plak sing ditinggalake ing antarane untu ing sangisore permen karet. Kesalahan liyane sing umum yaiku wong seneng narik benang gigi bolak-balik kaya gergaji. Iki ora sacara efektif mbusak plak gigi, nanging bakal ngrusak permen karet.