Cara nggunakake benang untu kanthi bener lan prakara sing perlu digatekake

2020/11/18

Panggunaan benang untu sing bener:
Panganggone benang untu pancen gampang banget. Sampeyan bisa nguwasani kaping 2-3 kanthi cara ing ngisor iki.
Kaping pisanan, njupuk potongan benang untu udakara 30-50 cm lan bungkus ujung loro ing driji tengah tangan kiwa lan tengen;
Nalika ngresiki untu ndhuwur, gunakake jempol tangan sing padha lan telunjuk driji telunjuk tangan sing ngelawan kanggo ngencengi benang benang. Jarak antarane driji loro yaiku 3 ~ 5 cm, lan banjur flos ditekan mudhun liwat titik kontak;
Yen titik kontak sing kenceng banget, aja meksa mudhun flos gigi saka titik kontak, amarga bisa ngilangi benang gigi utawa nyebabake permen karet kanthi kuwat banget. Aja gerakan narik maju lan mundur liwat titik kontak;
Lebokake floss gigi ing permukaan gigi, ditarik munggah lan mudhun kanggo ngresiki permukaan untu, kanthi ati-ati supaya ora ngrusak permen karet; saben permukaan waos kudu dikeruk 4-6 kali munggah lan mudhun nganti permukaan waos resik lan swarane "kresek" keprungu;
Nalika ngresiki untu ngisor, kencengake benang nganggo driji indeks loro tangan kanthi cara sing padha kaya ing ndhuwur.
Yen sampeyan isih rumangsa ora trep utawa durung, aku saranake sampeyan nggunakake tongkat flos gigi.
Sampeyan bakal dadi wektu sing cocog kanggo nggunakake nalika ngaso sawise mangan utawa nalika nonton program TV. Luwih efektif digunakake sawise nyikat untu. Sawise flossing, coba mbilas cangkem langsung kanggo ngilangi residu panganan sing wis dikeruk, plak gigi lan skala alus.
Mesthi wae, ora becik sikat sikat untu lan apike floss gigi, sampeyan ora bisa ngindhari bosok gigi utawa masalah liyane. Nyuwun dokter gigi supaya mriksa lan ngresiki untu saben nem wulan ora bisa disingkirake.

Pancegahan nggunakake flos gigi:
1. Nalika masang floss untu, ora kudu cepet banget, lan alon-alon ditepungake kanthi digosok. Aja nggunakake kekuwatan sing gedhe banget kanggo nyegah kerusakan papilla gingival.
2. Sampeyan bisa mbungkus sawetara flos saka sisih liyane menyang sisih liyane, lan mesthi nggunakake flos sing resik kanggo ngilangi plak ing permukaan untu sing jejer.
3. Sawise nggunakake flos untu, mangga mbilas cangkeme ing wektu kanggo mbusak plak lan turahan panganan sing isih ana ing cangkem.
4. Pay manungsa waé kanggo Kelembapan lan jamur.