Sikat Gigi Listrik

Sikat sikat listrik yaiku sikat untu sing nggawe gerakan rambut kanthi cepet, osilasi bolak-balik utawa osilasi rotasi (ing endi sikat rambut bolak-muter kanthi muter jarum jam lan muter jarum jam), kanggo ngresiki untu. Gerak kanthi kacepetan sonik utawa ngisor digawe dening motor. Ing kasus sikat untu ultrasonik, gerakan ultrasonik diproduksi dening kristal piezoelektrik. Sikat sikat listrik modern biasane digawe nganggo batere sing bisa diisi ulang sing diisi liwat induktif nalika sikat lungguh ing pangkalan pengisian daya antarane panggunaan.

Sikat sikat listrik bisa diklasifikasikake miturut frekuensi (kacepetan) obahe kaya sikat sikat gigi, sonic utawa ultrasonik, gumantung saka gerakan ing ngisor iki, ing utawa ing ndhuwur kisaran sing bisa didengar (20 "20.000 Hz utawa 2400" 2,400,000 gerakan saben menit).
<1>